П’ять рятівних польотів “аерошвидкої” за добу. Два з них у Дрогобич та один у Самбір

Команда пілотів Національної поліції та медиків Львівського Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф сьогодні п’ять вилітала за пацієнтами в критичних станах.

Рятівний екіпаж двічі літав у Дрогобич, один раз у Самбір, а також на Радехівщину та Броди.

Про це повідомили у Львівському обласному Центрі медичної допомоги та медицини катастроф.

Після падіння з висоти компресійний перелом хребта отримав 44-річний чоловік. Його із Самбора повітрям перевезли в Перше територіальне медичне об’єднання міста Львова.

Одразу після посадки екіпаж гелікоптера отримав наступне завдання: гострий інфаркт міокарда працівники екстреної медичної допомоги діагностували у 39-річного чоловіка, мешканця Радехівського району діагностували гострий інфаркт міокарда.  Стан пацієнта був таким, що потребує негайної госпіталізації. Його прийняли у Львівська Обласна клінічна лікарня.

Після дозаправлення вертоліт полетів втретє – у Дрогобич.

У 33-річної жінки, що перебуває на 28 тижні, ускладнена вагітність. Її стан – такий, що загрожує життю як мами, так і плоду. Її терміново доставили у Львів.

Приземлившись у Львові на Марсовому полі, команда рятівників знову повернулася в Дрогобич. 8-річний хлопчик терміново потребував ургентного хірургічного втручання. Його теж довезли у Львів.

Наступна зупинка – Броди. З села Боратин жінку у стані мозкової коми, доправили у Львів, де вона вже отримує весь спектр медичних послуг.

Нагадаємо, Львівщина стала одним із регіонів, де у квітні стартував пілотний проєкт із аеромедичної евакуації. Центр екстреної медичної допомоги у Львівській області спершу використовував гелікоптер Eurocopter EC 145.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top