Жінка з Борислава протягом трьох місяців жила зі зламаним хребтом. Її врятували львівські лікарі

67-річна Людмила з Борислава впала із драбини, після чого протягом трьох місяців жила зі зламаним хребтом, навіть не підозрюючи про це. Львівські лікарі врятували жінку від інвалідного візка.

Нещасний випадок стався минулої осені, коли у Людмили за кордоном загинув єдиний син. Жінка поїхала за 2000 кілометрів, щоб поховати його.

Там, прибираючи в оселі покійного сина, впала з драбини і сильно вдарилася спиною. Місцеві лікарі на огляді перелому не побачили, констатувавши лише сильний забій.

Протягом місяця жінка ледве підводилася з ліжка. Потім напилася знеболюючих таблеток і поїхала автобусом додому.

Зі зламаним хребтом вона сидячи проїхала три доби.

«Вдома нестерпний дискомфорт у попереку та ногах не давав ані спати, ані вставати із ліжка. Квартирою Людмила пересувалася з паличкою. Муки жінки тривали, допоки чоловікові не увірвався терпець – він привіз її до Першого медичного об’єднання Львова на повторне обстеження. Тут лікарі побачили перелом та рекомендували негайну операцію, адже будь-який невдалий рух міг назавжди прикувати Людмилу до інвалідного візка», — повідомили у Першому територіальному медичному об’єднанні Львова.

Львівські лікарі виявили у жінки остеопороз – крихкість кісток, що дуже ускладнювало операцію. З таким діагнозом встановлювати металоконсутрукцію для підтримки хребта вкрай важко.

Щоб зафіксувати хребці, хірурги використали медичні гвинти, які зафіксували спеціальним кістковим цементом.

За два дні після операції жінка змогла встати і вже виписалася з лікарні. Жінці ще не можна сидіти і попереду у неї три місяці реабілітації. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top