Alina Pash відмовилася від участі у «Євробаченні»

Переможниця національного відбору на «Євробачення-2022» Alina Pash відмовилася від участі у пісенному конкурсі.

Про це вона повідомила в Instagram.

Співачка заявила, що упродовж останнього часу їй погрожували та зламували соціальній мережі, а також запевнила, що дотримується законів України.

«Я не хочу далі бути у цій брудній історії. З важким серцем я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі Євробачення. На жаль. Мені справді дуже жаль», — написала вона.

Своє рішення співачка пояснила тим, що не хоче «віртуальної війни та хейту»«Головна війна зараз — це зовнішня, яка прийшла в мою країну в 2014 році».

Що передувало?

Alina Pash перемогла у нацвідборі «Євробачення-2022». Але ще до проведення нацвідбору вона потрапила в скандал: виявилося, що після анексії Криму у 2014 році вона одного разу виступала там, ба більше — їздила й до Москви.

В інтерв’ю Катерині Осадчій Alina Pash казала, що перетнула кордон із Росії, летівши до Криму з Москви. Це розцінили, як порушення правил участі в нацвідборі. Хоча пізніше співачка сказала, що все ж їхала до Криму автобусом з України.

Відповідно до правил нацвідбору «Євробачення», учасник має гарантувати, що не виступав у РФ та на окупованих територіях після 15 березня 2014 року і не планує до фіналу конкурсу, а також не в’їжджав на територію анексованого Криму чи окупованих територій Донецької та Луганської областей із порушенням законодавства України. Порушенням є в’їзд на окуповані території не через українські пункти пропуску.

Зрештою «Суспільне» заявило, що від співачки отримали «гарантії», зокрема довідку від ДПСУ. Активіст Сергій Стерненко з посиланням на власні джерела повідомив, що співачка, схоже, підробила її. Речник ДПСУ Андрій Демченко 15 лютого розповів ЗМІ, що такий документ Alina Pash прикордонники не видавали.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top