«Нам є що протиставити»: Зеленський звернувся до українців щодо російської загрози й оголосив 16 лютого Днем єднання

Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання і запевнив, що Україна знає про всі місця розташування російських військових біля українського кордону та в окупованому Криму.

Про це він сказав під час свого відеозвернення.

«Ми постійно слідкуємо за ситуацією, прораховуємо різні сценарії, готуємо достойні відповіді на всі можливі агресивні дії. Ми чітко знаємо, де поруч із нашим кордоном чужа армія, її чисельність, локацію та її плани», — сказав президент.

Він наголосив, що «нам є що протиставити» російській армії, адже зараз українські Збройні сили перебувають у значно кращому стані, ніж у 2014 році. Глава держави згадав і про міжнародну підтримку, яку зараз отримує Україна.

Зеленський закликав повернутися в Україну бізнесменів, політиків та чиновників, які покинули країну на тлі російської загрози. Президент запропонував їм повернутися з-за кордону впродовж 24 годин.

А ще глава держави сказав, що вже підписав указ про оголошення 16 лютого Днем єднання, і закликав цього дня вивісити державний прапор: «Нам кажуть, що 16 лютого стане днем нападу. Ми зробимо його днем єднання».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top