Україна отримала ще 90 тонн військової допомоги від США

Збройні сили України 11 лютого отримали ще 90 тонн боєприпасів від Сполучених Штатів. Напередодні до Києва прибули одразу два літаки з військовою допомогою від США.

Про це повідомили в посольстві США.

“П’ятнадцять рейсів – і буде ще більше. Ще приблизно 90 тонн боєприпасів, систем Джавелін та оборонної допомоги для Збройних сил України, ухваленої Президентом Байденом. Зараз, як і завжди, ми підтримуємо Україну перед лицем російської агресії”, – йдеться у повідомленні посольства, розміщеному на офіційній сторінці у Фейсбуці.

Нагадаємо, останні два літаки з військовою допомогою від США прибули до Києва 10 лютого. Загальна вага військової допомоги від США, яку доставили напередодні — приблизно 130 тонн. Усього з 2014 року США виділили Україні понад 5,4 мільярда доларів, зокрема на оборонні цілі.

На тлі загрози повномасштабного російського вторгнення західні партнери почали передавати Україні озброєння для захисту. Зокрема, США передали українським військовим ручні одноразові гранатомети M141 Bunker Defeat Munition, а прикордонникам — 40 повнопривідних вантажівок Mitsubishi та різне обладнання.

Окрім того, Сполучені Штати дозволили Литві, Латвії та Естонії відправляти ракети та іншу зброю американського виробництва в Україну на тлі загострення російської загрози. Озброєння Україні регулярно надає також Велика Британія.

Про готовність надати Україні зброю заявляли Чехія, Литва та Латвія. Крім того, Естонія передала Україні мобільний шпиталь, який можна розгорнути за 20 хвилин.

Питання щодо надання Україні озброєння на тлі можливого загострення російської агресії обіцяла розглянути й Канада.

Водночас Німеччина продовжує політику блокування постачання зброї Україні.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top