У Славському під колесами авто загинув пішохід

В аварії на Львівщині загинув 40-річний пішохід. Про це повідомили в департаменті цивільного захисту населення Львівської ОДА.

ДТП сталась у четвер, 10 лютого, орієнтовно о 19:20 год. на трасі Сколе – Славське в селі Славське Стрийського району Львівщини. Тут водій автомобіля «Опель Корса», 32-річний мешканець села Опорець Стрийського району, збив 40-річного місцевого мешканця. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

За фактом ДТП слідчі поліції Львівщини відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) ККУ.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Наразі триває слідство, правоохоронці встановлюють обставини автопригоди.

Де мають рухатись пішоходи?

Пішоходи повинні рухатися тротуарами та пішохідними доріжками, тримаючись правого боку.

– Якщо немає тротуарів, пішохідних доріжок або пересуватися ними неможливо, пішоходи можуть рухатися узбіччям, в один ряд, тримаючись якомога правіше, а у разі його відсутності або неможливості ним рухатись — краєм проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним та не заважати іншим учасникам дорожнього руху. Також в таких випадках пішоходам дозволяється рух велосипедними доріжками, але вони мають триматись правого боку та не утруднювати рух велосипедистам.

– Також потрібно пам’ятати, що у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні використовувати світлоповертальні елементи (стрічку, наклейку, жилет тощо) або бути в одязі, який має світлоповертальні елементи.

– Де пішоходи можуть переходити проїзну частину?

Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, у тому числі підземних та надземних, а у разі їх відсутності — на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч.

– Якщо в зоні видимості немає переходу або перехрестя, а дорога має не більше ніж три смуги руху для обох його напрямків, дозволяється переходити її під прямим кутом до краю проїзної частини в місцях, де дорогу добре видно в обидва боки, і лише після того, як пішохід упевниться у відсутності небезпеки.

– Пішоходи мають перевагу в русі під час переходу проїзної частини на нерегульованих пішохідних переходах. У місцях, де рух регулюється, пішоходи повинні керуватися сигналами регулювальника або світлофора. Забороняється виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху.

– Здебільшого пішоходів штрафують за перехід проїзної частини поза пішохідним переходом, у місцях, де це робити заборонено: є розділювальна смуга або встановлено огородження. Також пішоходи доволі часто отримують штраф за перехід проїзної частини на заборонний сигнал світлофора.

Для уникнення неприємних ситуацій рекомендуємо усім пішоходам ознайомитись із 4 розділом ПДР “Права та обов’язки пішоходів”.

Пам’ятайте: пішоходи — це повноцінні учасники дорожнього руху, які мають неухильно дотримуватись усіх вимог ПДР.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top