З 7 лютого підлітки можуть отримати тисячу за вакцинацію. Як це зробити?

Підлітки 14-18 років із 7 лютого можуть отримати тисячу гривень за вакцинацію проти коронавірусу у межах програми «єПідтримка». Набула чинності відповідна постанова Кабміну.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Для підлітків розширили перелік послуг, на які вони можуть витрачати гроші за вакцинацію. Вони зможуть купувати освітні курси, спортивні товари, шкільне приладдя та канцтовари. Також підлітки, як і дорослі, можуть витрачати тисячу на подорожі, кіно, театр, спортзал.

Як отримати гроші?

По-перше, потрібно повністю вакцинуватися проти коронавірусу. По-друге, відкрити віртуальну картку в одному з банків-партнерів.

Наприклад, державний «ПриватБанк» пропонує підліткам від 14 років, які вже є клієнтами банку, оформити картку онлайн у додатку. Для цього потрібно оновити застосунок, зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» та вибрати картку «єПідтримка».

Якщо ж дитині 14, але вона не користується картками «Привату», то потрібно пройти ідентифікацію у будь-якому відділенні банку. З собою необхідно мати ІПН та паспортом громадянина Україна чи закордонний паспорт. Після цього потрібно буде зареєструватися у «Приват24» та оформити віртуальну картку.

Після оформлення необхідно подати заявку в застосунку «Дія»: натиснути «Послуги» — «єПідтримка» та чекати на зарахування коштів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top