Бойовики стягують на Луганщину танки, гаубиці та гармати — ОБСЄ

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ у непідконтрольних українському уряду районах Луганської області зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ від 5 лютого.

Місія виявила 22 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ) та 10 гаубиць. Зокрема, зафіксували одну РСЗВ і 4 гаубиці на аеродромі біля Переможного, що за 19 кілометрів на південь від Луганська. Ці системи були розміщені з порушенням ліній відведення.

За лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння СММ зафіксувала чотири танки в підконтрольному урядові районі Донецької області.

Спостерігачі також бачили 61 танк, 20 гаубиць і 6 протитанкових гармат на полігонах біля населених пунктів Мирне (непідконтрольний урядові, 28 кілометрів на південний захід від Луганська) і Круглик (непідконтрольний урядові, 31 кілометр на південний захід від Луганська), а також один танк на аеродромі.

Місія також зафіксувала одну бойову броньовану машину поблизу житлового кварталу в підконтрольному урядові районі Донецької області.

В штабі ООС вказують, що українська сторона Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню виявила, що на Донбасі за минулу добу, 5 лютого, бойовики розмістили ще 178 одиниць військової техніки з порушенням Мінських домовленостей.

Там вказують, що, на відміну від 3 лютого, коли виявили 205 одиниць озброєння і військової техніки, за минулу добу додатково зафіксували розміщення на тимчасово окупованій території 178 одиниць військової техніки «2-го армійського корпусу збройних формувань РФ». 

З 27 липня 2020 року на Донбасі запрацювало нове перемир’я. Однак упродовж режиму тиші внаслідок обстрілів бойовиків уже загинули не менш як 72 українських військових, і ще понад 270 бійців зазнали поранень.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top