У Бориславі спіймали нелегальних гробарів. Ховають людей, де їм хочеться (ВІДЕО)

Вчора у Бориславі працівники КП “Еко-місто” зафіксували на міському кладовищі у Попелях факт незаконного поховання. Кілька чоловіків самовільно, без будь-якого погодження, без дотримання процедур та норм, які регламентують поховання людей, викопали могилу та помістили туди небіжчика.

Працівники КП “Еко-місто” негайно звернулися  у поліцію, щоб зафіксувати дане правопорушення. Прибувши на кладовище, працівники підприємства разом з правоохоронцями, виявили в другому секторі катафалк “Mercedes” чорного кольору на польських номерах, а також трьох осіб які, власне, займалися похованням людини. 

Контролював процес незаконного поховання мешканець Борислава Ігор Юркевич. Як розповіли у КП «Еко-місто» ця група осіб неодноразово вчиняла самочинні дії на міських кладовищах Борислава. Кілька разів працівники зверталися у поліцію щодо самоуправства на кладовищі, яке може містити ознаки кримінального правопорушення, проте адекватної реакції правоохоронців досі немає.

“На зауваження майстра ритуальної служби про надання документів які стосуються померлого (свідоцтво про смерть), причини смерті (лікарський висновок), ордер на місце поховання Юркевич відповів, що не буде надавати ніяких документів, оскільки земля на кладовищі не комунального підприємства, а народна. Щобільше, почав вимагати нецензурними словами покинути кладовище працівників комунального підприємства, які опікуються цим кладовищем. Після зауваження директора КП «Еко-Місто» поводитися пристойно, почав провокувати присутніх на бійку та продовжував розмову в агресивній формі”, – розповіли в «Еко-місто».

На думку адміністрації КП «Еко-місто» такі дії на кладовищі, які щоразу повторюються, можна кваліфікувати, як наругу над могилами, та шахрайські дії, адже обманом вказані особи отримали кошти від родичів померлих. На додаток, незаконні поховання ця організована група вчиняла на місцях, які були залишенні для родичів вже померлих людей, тобто поруч вже з існуючими могилами.

***

Ми звернулися за коментарями щодо цього випадку до Головного Управління національної поліції Львівської області. Сподіваємося, що поліція таки виконає свою роботу та припинить самоуправство на міських кладовищах Борислава.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top