Третій в Україні! Трускавець може бути серед лідерів дорогої води

З 2015 року в Трускавці 8 разів піднімали тариф на воду

Із затвердженням нових тарифів на воду Трускавецький водоканал увійде до трійки лідерів вартості води загалом по державі.

Згідно даних Мінфіну, найдорожче продає воду КП “Обл­водоканал” Запорізька область – 65,5 грн. за 1 м³, з ПДВ.

Далі йдуть КП “Умань­водоканал” та КП “Бердянськ­водоканал” – 57 грн. за 1 м³, з ПДВ

КП «Трускавецьводоканал» – 55,6 грн. за 1 куб м з ПДВ. Тариф хочуть підняти на 20,5% у порівнянні з діючими тарифами.

Трускавецький водоканал купує воду для своїх споживачів у Дрогобицького водного підприємства. Дрогобич продає по 21.8 грн, Трускавець хоче продавати по 55.6 грн.

Значні видатки закладені на оплату праці штату водоканалу. З кожного куба води 12.34 йде на зарплату. Загалом в рік трускавчани мають сплатити працівникам водоканалу 17 мільйонів 714 тисяч гривень.

На електроенергію в куб води закладено – 4 гривні.

“Цікава” стаття – у тариф заклали на .. соціальні заходи – 2.72 грн з кожного куба.

Щодо водовідведення. У Трускавці немає жодної каналізаційної насосної станції, всі стоки приймають Дрогобицькі очисні споруди. Отже, витрат ні на електроенергію, ні на очистку – немає. Всі витрати взяв на себе Дрогобич. Дрогобич встановив тариф 4.21 грн/м.куб. прийому стоків. Звідки взялася цифра в тарифі на водовідведення Трускавця 12.38 грн/м.куб.?

В Україні перед прийняттям тарифів на воду міські ради та їх виконкоми приймають рішення про проведення фінансово-господарських і технічних незалежних! публічних аудитів. Тільки за 2019 рік в Україні таких аудитів було проведено більше сотні.

Чому в Трускавці з 2015 року було проведено 8 раз підняття тарифів і не було проведено жодного незалежного аудиту?

Немає інформації про кількість позовів у суди за повернення коштів від боржників (в т.ч. кількість виграних), скільки виявлено і заактовано самовільних врізок в систему водопостачання міста…

Запитань багато, як і щодо сумнозвісних перспектив бути серед лідерів дорогої води.. Відповідь вимагати мають ті, кому доведеться за воду платити зі своєї кишені.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top