Польща відправила в Україну 29 вантажівок із гуманітарною допомогою

Уряд Польщі надіслав гуманітарну допомогу Україні. Як повідомляє польське новинне агентство RMF24, 29 вантажівок з гуманітарним вантажем вже прямують до Києва.

Допомогу надано урядовим агентством стратегічних резервів. Серед гуманітарної допомоги є ковдри, матраци та таборові ліжка (загалом 9 тис. таких комплектів). Частина вантажу становлять різні види одягу, а також медичне приладдя – зокрема, бинти та марля.

Також Польща надасть Україні 2 млн масок для захисту від коронавірусної інфекції.

Підтримка України Польщею

25 січня Польща спільно з Литвою розкритикувала Німеччину за блокування постачання зброї в Україну на тлі можливого нового вторгнення РФ. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що його країна підтримує український шлях до інтеграції з Європою та Заходом і виступає проти чергової агресії з боку Росії.

Також 27 січня Сейм Польщі ухвалив резолюцію, у якій засудив агресивні дії Росії та попросив уряди країн ЄС і НАТО надати всебічну підтримку Україні на тлі російської агресії. Парламентарі закликали Захід «дати жорстку відповідь» Росії. 

Крім того, на тлі зростання російської загрози прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 1 лютого приїде у Київ, обіцяє «зробити все можливе для збереження миру в Європі».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top