Польща заявила про готовність надати Україні десятки тисяч боєприпасів

Польща готова надати Україні десятки тисяч боєприпасів на тлі загрози російського вторгнення. Про це на брифінгу заявив голова Бюро нацбезпеки Польщі Павел Солох, якого цитує Polsatnews в понеділок, 31 січня.

Солох зазначив, що саме рішення про надання військової допомоги доопрацьовується, однак Польща готова доставити боєприпаси у будь-який момент. З цього приводу вже проінформували Україну та чекають від неї відповіді.

Він уточнив, що йдеться про «десятки тисяч боєприпасів», призначених для оборони, а не для нападу. За його словами, детальніше про поставку незабаром повідомить польський уряд.

«Ми говоримо не лише про політичну підтримку, але й про матеріальну допомогу, як у гуманітарному, так і у військовому планах», – наголосив Солох.

Зазначається, що Польща також готова надати Україні гуманітарну допомогу, зокрема засоби, необхідні для евакуації населення та охорони здоров’я.

Підтримка України Польщею

25 січня Польща спільно з Литвою розкритикувала Німеччину за блокування постачання зброї в Україну на тлі можливого нового вторгнення РФ. Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав, що його країна підтримує український шлях до інтеграції з Європою та Заходом і виступає проти чергової агресії з боку Росії.

Також 27 січня Сейм Польщі ухвалив резолюцію, у якій засудив агресивні дії Росії та попросив уряди країн ЄС і НАТО надати всебічну підтримку Україні на тлі російської агресії. Парламентарі закликали Захід «дати жорстку відповідь» Росії. 

Крім того, на тлі зростання російської загрози прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький 1 лютого приїде у Київ, обіцяє «зробити все можливе для збереження миру в Європі».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top