Понад 55 грн за куб! У Трускавці знову дорожчає вода

Тарифи на водопостачання та водовідведення хочуть підняти ще на 20,5%. Про черговий стрибок у здорожчанні води повідомили у ТОВ «Трускавецький водоканал».

Вартість становитиме 55,65 грн. за 1 куб з ПДВ.

«Трускавецьводоканал» пояснює:

«Основними чинниками, що впливають на ріст собівартості послуг є постійне зростання основних складових тарифів. Зокрема, вартості покупної води, мінімальної зарплати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, а саме:

– зростання тарифів КП «Дрогобичводоканал» на 22,7%, в тому числі на послуги з водопостачання тарифи зросли на 21,50 % (з 8,36 до 10,65) грн. за 1 куб м (без ПДВ), на послуги з водовідведення -26,2 % (з 2,59 до 3,51) за 1 куб м (без ПДВ).

– збільшення вартості електроенергії та послуги з розподілу електроенергії склала лише 13%. При цьому змінилися заплановані обсяги (кВт) використання електричної електроенергії у сторону зменшення споживання електроенергії на 262,2 тис кВт у розрахунковому тарифі.

– зарплата зросла загалом на 11,1%. При цьому запланована середня заробітна плата на одного працівника підприємства зросла з 10419,2 грн до 12001,6 грн.»

Востаннє тарифи на воду піднімали рік тому, 3 лютого 2021 року.

А що трускавчани?

Ідея підвищити вартість водопостачання трускавчанам явно не сподобалася. У коментарях люди нарікають на те, що послуга, як і вода – неналежної якості, а вартість – 55,65 грн. за куб є необгрунтованою.

Ситуація з водою у Трускавці

Водопостачання у Трускавці є ахіллесовою п’ятою курорту. На початку року через бюрократичні перипетії та вчасно не підписаний договір місто залишилось без води. Згодом до проблем додалася й аварія  на  водопроводі. Тоді ситуацію вдалося вирішити, підписати угоду та відновити постачання води.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top