У Бориславі влада хоче навести лад із вивісками. Тепер для їх встановлення потрібний дозвіл

Вчора, 28 січня, на сесії Бориславської міської ради було прийнято рішення, яким затверджено Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) в Бориславській міській територіальній громаді.

Про це інформують в Бориславській міській раді.

В документі прописано основні вимоги щодо виготовлення, встановлення та процедури погодження вивісок. Відтепер всі таблички мають гармонійно поєднуватись з фасадом будівлі, бути певного кольору та висоти.

Порядок є обов’язковим для виконання всіма підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності та відомчої належності, суб’єктами господарювання, а також фізичними особами-підприємцями, які встановлюють вивіски на території Бориславської міської територіальної громади.

Доповідач проекту рішення, головний архітектор, начальник відділу архітектури та містобудування Тарас Баумкетнер, зазначив:

“Нормативного документа, який би регулював розміщення вивісок, на державному рівні немає, є лише порядок розміщення реклами, а це зовсім різні поняття. Документ, який ми пропонуємо затвердити, якраз регулюватиме процедуру розміщення вивісок в нашій тергромаді. Зараз вони хаотично та інколи дуже неестетично встановлюються на фасадах будівель або огорожах. Щоб це змінити та, власне, привести до загальних норми, ми розробили цей Порядок, він пройшов регуляторну процедуру і був затверджений державною регуляторною службою”.

“Ми довго працювали над документом, який міг би врегулювати це питання, вивчали досвід міст, які вже впровадили цю процедуру. – говорить міський голова Ігор Яворський. – Не одномоментно, крок за кроком, але ми наведемо порядок і в цьому. Для того, щоб фасади будинків, торговельних закладів не були оформлені на “власний смак і розсуд” власника чи орендаря приміщення, щоб вивіски гармонійно вписувалися в “інтер’єр” Борислава”.

Перед тим, як встановити вивіску, тепер потрібно подати до ЦНАПу заяву для погодження паспорту малої архітектурної форми, долучити фотофіксацію фасаду, матеріали, в яких визначено основні характеристики вивіски (розміри, матеріали виконання, колористику тощо), документ, що засвідчує право власності (оренди) на будівлю та інші. Після цього матеріали розгляне робоча група на відповідність вимогам Порядку розміщення вивісок і надасть висновок про відповідність або невідповідність.

Порядок розміщення малих архітектурних форм (вивісок) буде доведений до відома громадян після оприлюднення відповідного рішення на сайті Бориславської міської ради.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top