Військового, який застрелив 5 людей у Дніпрі, затримали — Монастирський

Нацгвардійця Артема Рябчука, який вночі 27 січня застрелив п’ятьох людей, та поранив ще п’ятьох, затримали.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. 

«Тільки що Артем Рябчук був затриманий співробітниками поліції в Дніпропетровській області. Він буде нести найсуворішу відповідальність, передбачену законом», — повідомив міністр. 

Він додав, що у цій справі створять спеціальну комісію для вивчення обставин, які могли привести до таких дій 21-річного військовослужбовця. Також обіцяють вивчити обставини проходження ним військово медичної комісії, його психічний стан на момент видачі допуску до зброї.

«Після вивчення умов та обставин що призвели до трагедії будуть зроблені висновки. В тому числі кадрові. Впевнений що нам треба провести ґрунтовний аналіз того, як в країні побудована строкова військова служба, які її переваги та недоліки і що потрібно кардинально змінювати», — каже Монастирський.

Варто нагадати, що солдат Національної гвардії зайшов в збройову кімнату, де забрав автомат АК-74 і патрони. Після цього він почав стріляти в своїх товаришів по службі в вартовому приміщенні, де знаходилося близько 22 солдат.

У місті була введена поліцейська операція “Сирена”, Артем Рябчук був одягнений у камуфляжну форму. Пізніше в мережі з’явилося відео, як він намагався втекти з місця злочину на попутці. На записі відеореєстратора видно, як хлопець намагається зупинити машину і навіть вибігає до неї на проїжджу частину.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top