В Україну прибула партія летальної зброї від США — її відправлять бійцям на передову

У Київ прибула перша партія (з кількох запланованих) військової допомоги від США, яку нещодавно ухвалив президент Джо Байден.

Зброя прибула в ніч проти 22 січня, повідомляє посольство США в Україні у Twitter.

Цей вантаж включає приблизно 200 тисяч фунтів (90,7 тисячі кілограмів) летальної зброї, зокрема боєприпасів для захисників України на лінії зіткнення.

«Ця допомога, а також безпекова допомога на понад 2,7 млрд доларів США, надана Україні з 2014 року, демонструє тверду відданість Сполучених Штатів зміцненню оборони України на тлі зростальної російської агресії», — додали у посольстві.

Військова допомога

У грудні 2021 року адміністрація США схвалила додаткову військову допомогу Україні у розмірі 200 мільйонів доларів (5,4 мільярда гривень), при чому зробила це без розголосу, стверджує кореспондентка CNN Кайлі Етвуд із посиланням на чотири джерела.

Видання NBC із посиланням на джерела 11 грудня писало, що США підготували пакет військової допомоги Україні на суму $200 млн, але призупинили процес її постачання, щоб надати можливість дипломатичного врегулювання ситуації між Росією та Україною.

ЗМІ зазначало, що на той момент ініціатива перебувала на розгляді президента вже 3-4 тижні. Паралельно американська адміністрація розглядала інші заходи військової допомоги, включаючи розширений пакет у разі вторгнення Росії.

Нагадаємо, у серпні 2020-го президент США Джо Байден доручив виділити Україні до 60 мільйонів доларів на оборонні товари та послуги Міністерства оборони, а також на військову освіту і підготовку для надання допомоги Україні.

У жовтні та листопаді до України прибули партії додаткової безпекової допомоги від уряду США, яка включала боєприпаси, медичне майно, протитанкове й високоточне озброєння тощо.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top