Порошенко повернувся в Україну, на паспортному контролі його зустріли працівники ДБР. В Україну таки пустили

ФОТО ВВС

Колишній президент і нинішній депутат від партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко о 9:10 17 січня прилетів з Варшави до Київського аеропорту імені Ігоря Сікорського.

Про це йдеться у трансляції, яку веде кореспондентка ВВС з аеропорту.

Пасажири рейсу, які летіли з Порошенком, розповіли, що летів п’ятий президент у гарному настрої, з усіма фотографувався. Під аеропортом п’ятого президента зустрічали сотні його прихильників.

У стрімі народного депутата Олексія Гончаренка було видно, що Порошенку певний час не давали пройти прикордонний контроль та не віддавали паспорт. У ДБР заявили, що прямо зараз проводять процесуальні дії.

«Протягом 15 хвилин незаконно правоохоронці, частина з яких були переодягнені в форму прикордонників, частина з них була у чорній формі, намагалися недопустити мене на територію України», — заявив Порошенко.

Петра Порошенка в Україну пустили і зараз триває партійний мітинг на якому виступає колишній президент.

20 грудня Петрові Порошенку оголосили про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу: щодо фінансування тероризму, державної зрадита сприяння діяльності терористичної організації. Йому загрожує до 15 років ув’язнення з можливою конфіскацією майна.

Йдеться про схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій на 1,5 мільярда гривень та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» і «ДНР».

Порошенка підозрюють у тому, що він за попередньою змовою з групою людей (зокрема з представниками вищого керівництва Росії) сприяв діяльності «Л/ДНР», а ще — у купівлі вугілля на окупованих територіях за державні кошти. На думку слідства, своїми діями фігуранти зробили Україну енергетично залежною від РФ та бойовиків на Донбасі.

У цій справі, крім Порошенка, фігурантами вже є народний депутат Віктор Медведчук, колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин та ексрадник міністра екології Сергій Кузяра.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top