На Дрогобиччині формується батальйон територіальної оборони. Як записатися?

З весни 2021 року московія почала активніше стягувати війська до українських кордонів. Станом на грудень поблизу кордонів перебувають тисячі військових ворожої московії. На тлі таких новин потрібно активніше долучатися до оборони країни, наприклад, записавшись до лав територіальної оборони (ТрО).

Зараз на Львівщині дислокується 103 окрема бригада Сил територіальної оборони, до якої належать 7 батальйонів територіальної оборони Збройних Сил України. Один із них, а саме батальйон імені Петра Сагайдачного, дислокується у Дрогобичі.

У Дрогобицькому районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки розповіли, як записатися у лави територіально оборони.

Найперше, записатися до лав сил територіальної оборони означає вступити на військову службу за контрактом. Для цього громадянам України потрібно звернутися до районного центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК та СП) за місцем реєстрації. У Дрогобичі такий центра знаходиться за адресою: Дрогобич, вулиця Тараса Шевченка, 25.

Телефон: 0679066520. 

***

Нагадаємо, що  в Україні з 1 січня набув чинності ЗУ «Про основи національного спротиву». Відповідно до закону до кінця травня 2022 року в Україні мають переформатувати 25 бригад тероборони — по одній на кожну область плюс київські. Складатимуться вони зі штатного ядра та резервістів, які підпишуть контракти на посади офіцерів, сержантів і рядових солдатів.

У випадку якщо велика війна почнеться, бригади ТрО будуть доукомплектовані мобілізованими людьми. Очолює Територіальну оборону Львівщини підполковник Валерій Курко, який як командир третього батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади був одним із захисників Донецького аеропорту.

Олег ДЬОРКА

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top