Смерть на Говерлі: стали відомі деталі загибелі туристки з Одещини

Під час сходження на Говерлу у Івано-Франківській області загинула 56-річна туристка з міста Южне Одеської області.

Ще двоє туристів отримали травми різних ступенів тяжкості. Одного з них з травмою ноги рятувальники спустили з гори, до іншого туриста ще намагаються дістатися, повідомили в прес-службі ДСНС у Івано-Франківській області.

Повідомлення про загиблу туристку під час сходження на Говерлу рятувальники отримали о 11:15 у суботу, 15 січня.

«Станом на 13:30, туриста з травмою ноги рятувальники спускають з гори, водночас рятувальники прямують ще до однієї травмованої особи. До загиблого слідують працівники Нацполіції для проведення слідчих дій», – йдеться у повідомленні прес-служби ДСНС.

Станом на 14:40, чоловіка 1987 року народження з травмою ноги рятувальники транспортували до спортивної бази «Заросляк» та передали медикам. О 14:30 травмовану жінку 1989 року народження, до якої прямували рятувальники, знайшли та організували її супровід.

Обоє травмованих туристів, як і загибла жінка з міста Южне Одеської області.

Наразі поліцейські кваліфікують загибель жінки за ч. 1 ст. 115 ККУ з відміткою нещасний випадок.

«До поліції надійшло повідомлення від рятувальників, що на синьому маршруті при сходженні на Говерлу троє людей зірвалось в обрив. Поліцейські встановили, що внаслідок падіння 57-жінка загинула, а 32-річна жінка і 34-річний чоловік травмувалися. Усі вони мешканці Одеської області. Після падіння 32-річна жінка змогла зателефонувати рятувальникам і повідомити про те, що сталося. Тіло загиблої оглянули працівники поліції – слідів насильницької смерті не виявили», – повідомила прес-служба поліції Івано-Франківської області.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top