Нову хвилю коронавірусу на Львівщині очікують в кінці січня

Медики прогнозують чергову хвилю коронавірусу на Львівщині вже наприкінці січня та в першій половині лютого. Про це під час брифінгу 11 січня заявив регіональний координатор з питань вакцинації від коронавірусу на Львівщині Олег Когут.

За його словами, через нехтуванням правилами епідбезпеки під час новорічно-різдвяних свят захворюваність на коронавірус почала зростати. Зокрема, в стаціонарах області значно побільшало пацієнтів. Пік чергової хвилі очікується в кінці січня та на початку лютого.

Водночас лікарка-інфекціоністка Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Оксани Гринів зауважила, що пацієнтів госпіталізовують до медзакладів у важкому стані, зокрема, кожен другий є кисневозалежним.

«Наші пацієнти мають важкий перебіг, кожен другий, якщо не кожен із них – кисневозалежний. В стаціонарі зараз лікуються 120 хворих, з них 9 – під апаратам ШВЛ», – заявила Оксана Гринів.

Також медики наголошують на тому, що симптоми коронавірусу змінились. Хворі більше не втрачають смак та нюх. Однак у них спостерігається висока температура та дихальна недостатність. Тому лікарі закликають мешканців вакцинуватись, адже це полегшує перебіг хвороби.

Олег Когут зауважив, що принаймні одну дозу covid-вакцини отримало вже 49,3% мешканців Львівщини, а другу – 46% населення.

Під час свят темпи вакцинації занчно знизились, оскільки у Львові з 7 до 9 січня не працював жоден центр масової вакцинації, а в області 8 та 9 січня відкриті були лише два центри – в Жовкві та Трускавці. Відтак, люди не мали змогу отримати щеплення.

Вже 10 січня центри відновили роботу у звичному режимі. Крім того, почали робити вакцинацію бустерною та додатковою дозами.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top