Українці масово їдуть до ЄС після завершення новорічно-різдвяних свят. На кордоні — черги з автівок

У пунктах пропуску на кордоні України 9 січня фіксують збільшення пасажиро-транспортного потоку. Виїзд громадян з України переважає над в’їздом, особливо на ділянках кордону з країнами Європейського Союзу.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Так, на кордоні помітили зростання пасажиропотоку, особливо на західному напрямку. Це відбувається переважно через те, що українці прямують за кордон після завершення новорічно-різдвяних свят.

Перед деякими пунктами пропуску, зокрема «Краківець», «Шегині» та «Грушів», виникає скупчення транспортних засобів, які налічують в середньому від 80 до 150 автівок, як легкових, так і вантажних.

Водночас черги відсутні перед пунктами пропуску «Ягодин», «Устилуг», «Угринів» та «Смільниця». Українцям радять за можливості обрати пункти пропуску з найменшим скупченням автотранспорту.  

Крім того, для тих громадян, які не зробили ПЛР-тести на COVID-19 за 24 години до в’їзду в Польщу, біля пунктів пропуску «Краківець», «Шегині», «Рава-Руська» та «Ягодин» працюють мобільні лабораторії. Ця процедура також може уповільнювати прикордонно-митний рух.

Загалом за 8 січня та ранок 9 січня кордон держави перетнули майже 100 тисяч людей та 17,5 тисячі автомобілів. Зокрема на західному напрямку — 32,7 тисячі та 7,8 тисячі відповідно.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top