Силами московських «миротворців» у Казахстані керуватиме генерал РФ, який очолював окупацію Криму

Російський генерал-полковник Андрій Сердюков очолюватиме так звані сили «миротворців» Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) у Казахстані, яких відправили туди на тлі масових протестів. За даними російських ЗМІ, Сердюков очолював операцію із захоплення Криму у 2014 році.

Про це пише ТАСС.

Про призначення Сердюкова керівником «миротворців» у Казахстані оголосив офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

На сайті Міноборони РФ біографія Сердюкова викладена дуже лаконічно: З 2013 року він був заступником командувача військ Південного військового округу, з жовтня того ж року ㅡ начальником штабу, першим заступником командувача військ Південного військового округу.

У 2016 році Сердюкова призначили керувати Повітряно-десантними військами РФ, а у 2020 році нагородили званням Героя Російської Федерації.

А втім, російські ЗМІ («РИА», «Коммерсант», «Интерфакс», «Известия» тощо) вказують, що саме Сердюков очолював операцію з окупації Криму у 2014 році. Окрім того, за даними ЗМІ, він брав участь у бойових діях на Кавказі, у «миротворчій операції» в Косово, очолив російське угруповання військ у Сирії тощо.

Раніше розвідувальна група InformNapalm також заявила, що Росія перекинула до Казахстану підрозділи, які брали участь в агресії проти України. Зокрема йдеться про військових із 45-ї окремої бригади спеціального призначення ПДВ Росії, 98-ї дивізії ПДВ та війська Центру спеціального призначення РФ «Сенеж».

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top