У Дрогобичі через новорічну гірлянду загорілась квартира

У вівторок, 4 січня, в Дрогобичі на Львівщині загорілась квартира, в якій перебувала мама з дитиною. Внаслідок пожежі жінка отруїлась димом.

Займання, ймовірно, виникло через новорічну гірлянду, якою була прикрашена спальня.

Про це повідомили в ДСНС Львівщини.

Пожежа сталась о 19:00 год. в будинку на вул. Коновальця, 15/1 в Дрогобичі. Загорілась квартира на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. На момент пожежі в квартирі перебувала 28-річна мати мати з дитиною. Спочатку жінка намагалась самостійно загасити пожежу, однак зрозумівши, що самостійно не справиться, негайно вибігла з дитиною на руках до сусідів.

До місця прибули пожежники і вже о 19:22 пожежу вдалось локалізувати та о 19:24 ліквідувати. Вогонь знищив речі домашнього вжитку.

Під час пожежі 28-річна жінка отруїлись димом. Потерпілу, з ознаками отруєння госпіталізували в Дрогобицьку міську лікарню. Дитина медичної допомоги не потребувала.

Як з’ясувалось на місці події, ймовірною причиною пожежі могла стати ввімкнена гірлянда, якою були прикрашені меблі в спальні. Обставини виникнення займання встановлюють правоохоронці.

Рятувальники Львівщини застерігають, що гірлянда є одним із атрибутів свята, проте недотримання елементарних вимог безпеки може спровокувати пожежу.

Пожежники закликаюь дотримуватись простих правил використання новорічних електричних прикрас, які зможуть зберегти вас та ваших дітей від небезпеки та непередбачуваних ситуацій:

  • застосовуйте електричні гірлянди тільки заводського виготовлення;
  • обов’язково перевірте справність електричного проводу, його ізоляцію;
  • в разі, якщо ви помітили якусь несправність гірлянди – з’явилося миготіння лампочок, іскріння, сильне нагрівання проводу, – не користуйтеся нею;
  • не залишайте увімкнену гірлянду без нагляду.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top