Українка Оксана Линів стане першою жінкою-диригенткою, яка очолить італійський оперний театр

Українка Оксана Линів стане першою жінкою-диригенткою, яка очолить Болонський муніципальний театр «Комунале» (Teatro Comunale Bologna), повідомляє The Guardian.

Українська диригентка буде головною диригенткою протягом трьох років, починаючи з 22 січня 2022 року.

Оксана Линів була здивована, коли отримала від театру листа з пропозицією працевлаштування.

«Я не уявляла, що буду першою диригенткою італійського оперного театру», – сказала диригентка.

Також вона наголосила, що під час перебування на посаді намагатиметься зацікавити оперою більше молоді.

Оксана Линів народилася у Бродах в сім’ї музикантів. Батько Оксани Линів народився на Дрогобиччині, у селі Опака. Навчалася у музичній школі імені Миколи Лисенка у Львові. Своїм першим оркестром диригувала у віці 16 років. Зараз їй 43 роки.

Оксана Линів– засновниця та художня керівниця фестивалю LvivMozArt, засновниця й головна диригентка Молодіжного симфонічного оркестру України/YsOU. Вона також стала першою жінкою на посаді головної диригентки опери та філармонійного оркестру у місті Грац (Австрія).

У жовтні 2021 року Муніципальний театр Болоньї повідомив, що Оксана Линів стане його головною диригенткою з січня 2022 року.

Наприкінці липня 2021 року українка Оксана Линів також стала першою жінкою на посаді диригента Байройтського оперного фестивалю в Німеччині. Тоді вона диригувала «Летючим голландцем» Ріхарда Вагнера, а серед глядачів була колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель.

У грудні 2020 року українка Оксана Линів отримала німецьку нагороду Oper!Awards і стала найкращою диригенткою 2020 року.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top