«Львівгаз» погрожує зривом опалювального сезону через борги Львова

Комунальні підприємства Львова заборгували «Львівгазу» майже 112,5 млн грн. Постачальник вимагає виплатити кошти, у противному випадку опалювальний сезон у місті опиниться під загрозою зриву.

Про це повідомили у пресслужбі АТ «Львівгаз».

Газовики кажуть, що Львівська міськрада не дотримується графіку покриття заборгованості за розподіл природного газу. Дотепер невиплата сягла 112,47 млн грн. Найбільшими боржниками є ЛМКП «Львівтеплоенерго» та ЛКП «Залізничнетеплоенерго».

«Задля безпеки та комфорту жителів Львова ми завжди йдемо назустріч органам місцевої влади щодо реструктуризації заборгованості. Однак графік виплат постійно порушується і станом на 29 грудня непогашена заборгованість становить 112,475 млн грн… Така ситуація ставить під загрозу виконання регламентованих робіт під час опалювального періоду, ліквідацію аварійних ситуацій та, відповідно, безперебійне газопостачання жителів м. Львова та Львівської області», – прокоментував комерційний директор «Львівгазу» Олег Вінцюк.

Відтак «Львівгаз» закликав мерію Львова покрити борг і подальшому дотримуватися укладених домовленостей щодо оплати, аби не допустити «зриву опалювального сезону та виникнення соціальної напруги».

Офіційної позиції Львівської міськради з цього приводу ще немає, проте міський голова Андрій Садовий нещодавно нарікав, що обіцяні від уряду гроші на опалення Львів отримає лише з 2022 року.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top