«Тисяча за вакцинацію»: віртуальні картки отримали вже 6,5 млн українців

З 19 грудня програмою єПідтримка, що передбачає виплату тисячі гривень за повний курс вакцинації від коронавірусу, скористалися 6,5 млн українців. Про це заявила Перша віце-прем’єр міністр України – Міністр економіки Юлія Свириденко.

«З 19 грудня стартувала програма  єПідтримка, що спрямована з одного боку на допомогу тим галузям економіки, які найбільше постраждали через карантинні обмеження, а з іншого – на сприяння вакцинації. Кожен, хто щепився двома дозами вакцини, має можливість через реєстрацію в сервісі «Дія» отримати від держави 1000 грн і витратити їх на книжки, відвідування театру чи кінотеатру, квитки на літак чи потяг, абонемент до фітнес-клубу. 6,5 млн українців вже отримали банківські картки, 5,5 млн сформували заявки і вже близько 3 млрд грн спрямовано на реалізацію програми», – наголосила Юлія Свириденко.

За її словами, з січня 2022 року програма єПідтримка буде модифікована. Зокрема, планують дати можливість людям віком більше 60 років спрямувати кошти на придбання ліків.

«Подальше її вдосконалення залежатиме від попиту, а також від того, які галузі потребуватимуть державної допомоги. В майбутньому ми зможемо легко підлаштувати її під потреби економіки та нові виклики. Це частина нашої нової економічної політики, в основі якої – стимулювання попиту через допомогу людям», – повідомила Юлія Свириденко.

Використати 1000 гривень можна виключно на похід в кіно і театр, музей, придбати абонемент у спортивний центр чи витратити на внутрішні залізничні й авіаперевезення. Літнім українцям дозволили витратити гроші на ліки.

На те, аби потратити гроші, є чотири місяці з моменту їхнього отримання. Для того, щоб отримати кошти ще до Нового року, подати заявку у «Дії» потрібно до 29 грудня.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top