У Бориславі освятили оновлену церкву Святої Анни

22 грудня у День святої Анни у Бориславі відбулося освячення оновленого храму Святої Анни.

З цієї нагоди відбулася Архиєрейська Божественна Літургія. Очолив Богослужіння єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, владика Ярослав (Приріз) у співслужінні з понад 20 священниками УГКЦ із Бориславського, Трускавецького, Дрогобицького, Стрийського, Сколівського, Підбузького деканатів.

Перед початком Богослужіння відбулася зустріч владики та освячення храму й оновлених розписів. Літургію супроводжував спів хору заслуженого Прикарпатського ансамблю пісні та танцю України “Верховина”.

Після завершення Літургії владика Ярослав подякував отцю-декану Роману Василіву, та всім, хто трудився над реставрацією храму. 

Слова вітань та вдячності висловив Ігор Яворський:

“З нагоди такого прекрасного, світлого дня зичу щирі вітання всім вам. Сьогодні тут витає особлива атмосфера, адже це не просто храмове свято, а й освячення після розпису церкви. Хочу подякувати всім отцям за спільну молитву, за Боже Слово, а отцю Роману за цей помисел. Дякую всім, хто трудився, всім жертводавцям, завдяки яким вдалося втілити цю ідею. Цей день стане історичним не тільки для храму, а й для міста”.

Міський голова вручив меценату Івану Запотічному медаль “За вагомий внесок у розвиток міста Борислава”. 

До слова, храм збудований ще у 1902 році. На сьогодні, це один із найбільших паломницьких центрів Української греко-католицької церкви, де знаходяться понад 1000 мощей святих.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top