Італійський суд остаточно виправдав нацгвардійця Віталія Марківа

Верховний касаційний суд Рима залишив чинним виправдувальний вирок для українського нацгвардійця Віталія Марківа, який понад три роки перебував за ґратами в Італії через звинувачення у причетності до загибелі італійського журналіста.

Про це повідомив сам Віталій Марків.

«Сьогодні поставлена крапка! Ми виграли в Касаційному рішенні! Всі позови були відкинуті. Щиро дякую усім причетним! Це наша спільна перемога. Правда завжди перемагає!» — написав Марків.

Українська журналістка Ольга Токарюк розповіла, що Верховний касаційний суд відхилив усі клопотання сторони обвинувачення. Крім того, він відхилив усі претензії до держави Україна.

У липні 2019 року українського нацгвардійця Віталія Марківа італійський суд визнав винним у причетності до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі на Донбасі у 2014 році й засудив до 24 років в’язниці.

Марків, який має громадянство України та Італії, перебував за ґратами з 30 червня 2017 року, коли його заарештували в аеропорту Болоньї. Зрештою 3 листопада 2020 року апеляційний суд у Мілані виправдав українця.

Після повернення в Україну Марків заявив, що планує продовжити служити в Нацгвардії. Також він оголосив про плани позиватися до Європейського суду з прав людини через трирічне перебування в італійській в’язниці за сфабрикованою справою.

11 грудня 2020-го Слідчий комітет Росії оголосив у міжнародний розшук та заочно арештував Марківа. У Росії українця звинувачують у начебто вбивстві «за мотивами національної/політичної ненависті». Санкція статті за Кримінальним кодексом РФ передбачає, зокрема, довічне ув’язнення.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top