Депутат Львівської облради запропонував перейменувати Росію на Московію

Під час засідання сесії Львівської облради депутат Роман Кізима висунув на голосування оригінальне прохання. Він запропонував перейменувати Російську Федерацію на Московію.

За включення звернення до порядку денного проголосували 59 депутатів. Однак під час сесії його підтримала недостатня кількість народних обранців.

У зверненні мовиться про необхідність замість Російської Федерації та Росії використовувати історичну назву Московія на державному, офіційному та громадському рівнях, а також у ЗМІ. Своєю чергою, громадян цієї країни слід називати “московитами”.

“Протягом останніх декількох сотень років наш північно-східний сусід, який постійно зазіхає на нашу територію, неправомірно користується вкраденою державною та географічною назвою – “Росія”,
– зазначили у зверненні.

Петро I перейменував Московське царство на Росію 300 років тому після низки перемог над Швецією. Спочатку назву “Русь” використовували лише для території нинішньої центральної частини України, а з XII століття – для Галицько-Волинського князівства.

“Це грецька назва нашої держави в ті часи, а Московія вкрала її собі, бо справжня Русь була на південному заході від московських земель, вона не була захоплена та асимільована московитами. Бувало й так, що час від часу, ця Русь воювала проти Московії самостійно, а також у складі різних коаліцій”, – мовиться у зверненні.

Попри те, що це звернення допустили до порядку денного, на сесії його не підтримали. “За” проголосували лише 26 депутатів.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top