Байден відмовився йти на поступки Путіну щодо перспективи членства України в НАТО

Президент московії Владімір Путін під час відеоконференції зі своїм американським колегою Джо Байденом отримав відмову у відповідь на свою вимогу про гарантії невступу України до НАТО.

Про це заявив безпековий радник президента США Джейк Салліван на брифінгу в Білому домі по завершенню переговорів, пише Європейська правда.

Раніше Кремль офіційно визнав, що на переговорах з американським колегою Путін знову висунув вимогу не приймати Україну й інших сусідів РФ до Північноатлантичного альянсу, наголосивши саме на українському питанні. У Кремлі не уточнили, яку відповідь надав Байден. Натомість Джейк Салліван зі свого боку заявив, що так само не хоче розкривати деталі висловлювань російської сторони, щоби зберегти можливість подальших відвертих розмов.

«Але я можу сказати чітко та прямо, що президент Байден не робив у цьому питанні жодних поступок або зобов’язань. Він наполягав на тому, що інші держави мають мати змогу вільно обирати, з ким (з яким геополітичним блоком, – ред.) їм асоціюватися», – наголосив безпековий радник Байдена.

Втім Білий дім дав згоду на переговори з командою Путіна про те, як зняти стурбованість РФ у зв’язку з можливим приєднанням України до НАТО.

Нагадаємо, що переговори Байдена та Путіна відбулися 7 грудня і тривали понад дві години. Основною темою було нарощування російських військ на кордоні з Україною.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top