Омікрон поширюється. Ізраїль повністю закривається від іноземців

Ізраїль збирається заборонити іноземцям в’їзд до країни на 14 днів, а також використовувати систему спостереження, щоб зупинити поширення нового штаму коронавірусу, повідомляють місцеві ЗМІ.

Очікують, що заборона набуде чинності опівночі в неділю після повного затвердження Кабміном.

Про це пише ВВС,

Наразі Ізраїль підтвердив один випадок потенційно більш інфекційного штаму Омікрон, який вперше виявили в Південній Африці. Відтоді багато країн заборонили поїздки до Південної Африки та її сусідів.

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) попередила, що новий варіант викликає занепокоєння, оскільки ранні дані свідчать про більш високий ризик повторного зараження.

Однак ВООЗ застерігає країни не поспішати запроваджувати обмеження на поїздки і стверджує, що треба застосовувати “науковий підхід, що ґрунтується на оцінці ризиків”.

На додаток до заборони на в’їзд для неізраїльтян, країна також запровадить обов’язковий триденний карантин для всіх щеплених громадян Ізраїлю і семиденний карантин для тих, хто не був вакцинований.

Кабінет міністрів також дозволив Службі безпеки Ізраїлю стежити за пацієнтами з підтвердженим коронавірусом.

Що відбувається у світі:

  • Британія оголосила, що запровадить обов’язкові ПЛР-тести для всіх, хто в’їжджає в країну, і всі контактні особи людей, у яких підтвердять новий штам, будуть змушені самоізолюватися.
  • В Австрії тисячі людей протестують проти планів уряду зробити щеплення обов’язковими.
  • Швейцарія посилила вимоги до карантину для мандрівників з кількох європейських та африканських країн. У неділю проходить референдум щодо того, чи продовжувати використання ковідного паспорта, необхідного для відвідування більшості громадських місць.
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен похвалив Південну Африку за оперативний обмін інформацією зі світом. Він сказав, що така прозорість повинна стати взірцем для світу, і обговорив зі своїм південноафриканським колегою співпрацю щодо вакцинації людей в Африці.
  • Австралія заявила, що польоти з Південної Африки, Намібії, Зімбабве, Ботсвани, Лесото, Есватіні, Сейшельських островів, Малаві та Мозамбіку будуть припинені на 14 днів. Неавстралійцям, які перебували в цих країнах протягом останніх двох тижнів, тепер заборонений в’їзд в Австралію

Після екстреної зустрічі в п’ятницю ВООЗ заявила, що перший відомий підтверджений випадок інфікування новим варіантом зафіксували 9 листопада, й у ньому була “велика кількість мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння”.

У ВООЗ заявили, що знадобиться кілька тижнів, щоб оцінити вплив нового варіанту, й наразі вчені намагаються з’ясувати, наскільки швидко він передається.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top