У Києві відбувається мітинг антивакцинаторів. Поліція перекрила центр міста

У Києві біля Верховної Ради зібралися противники вакцинації проти COVID-19, вони вимагають звільнення одного з затриманих лідерів антивакцинаторів — Остапа Стахіва. Через проведення заходу поліція перекрила центр столиці до 17:00.

Про це повідомляє кореспондент Громадського із місця події.

Організатором мітингу є організація «Права людини», яку заснував антивакцинатор Остап Стахів. Марш має назву «За права та свободи».

Учасники вимагають звільнення Стахіва. Його підозрюють у намаганні повалити конституційний лад під керівництвом російських кураторів і вже відправили під варту з можливістю застави у майже мільйон гривень. 24 листопада має відбутися розгляд апеляції на рішення.

Це вже не перший мітинг антивакцинаторів у Києві. 3 листопада на площі біля Верховної Ради зібралися сотні людей, які проти карантину та COVID-вакцинації. Тоді на акцію з’їжджались люди з різних регіонів України. Одним з організаторів заходу був Остап Стахів.

Фото ВВС

Наразі в Україні зробили понад 23 мільйони щеплень проти коронавірусу. Принаймні одну дозу отримали 13 мільйонів людей, а повністю вакцинувалися — 10,2 мільйона. Кабмін також затвердив перелік професій, представники яких обов’язково мають зробити щеплення проти COVID-19, інакше — відсторонення від роботи без збереження зарплати.

Щодоби в Україні виявляють тисячі нових випадків COVDI-19. За даними МОЗ, 88,2% госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня були невакцинованими.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top