Чи «світить» Львівщині послаблення карантину після виходу з «червоної» зони

Незважаючи на те, що найближчим часом Львівщина покине «червону» карантинну зону, послаблень для невакцинованих не буде. Для роботи та дозвілля мешканцями все одно треба буде мати два covid-щеплення.

Не виключено, що такі ж вимоги залишаться й щодо приміського громадського транспорту. Про це повідомляє Львівський портал.

Як розповів під час брифінгу 23 листопада керівник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, за показниками МОЗ Львівщина вже вийшла з найсуворішої «червоної» зони, тепер ще відповідне рішення має прийняти держкомісія ТЕБ і НС.

Після цього область автоматично переходить у «жовту» зону епіднебезпеки, але для неї уряд вже готує обов’язкову вакцинацію. Тобто незважаючи на послаблення карантину, для роботи навіть у «жовтій» зоні потрібно мати два covid-щеплення.Реклама партнерів

«Слід пам’ятати: карантин діє й далі, незалежно від того, у якій ми є зоні. Коли Львівщина вийде з «червоної» зони, вона автоматично перейде до «жовтого» рівня епіднебезпеки. І в МОЗ готують зміни до урядової постанови, де будуть прописані обмеження у «жовтих» зонах. Зокрема, працювати певні заклади у цій зоні зможуть лише для вакцинованих», – сказав Орест Чемерис.

Зазначимо, досі у регіонах із «жовтим» рівнем епіднебезпеки вимагали тільки одне щеплення. Тобто заклади могли вільно працювати, якщо працівники і відвідувачі мають одну дозу вакцини. Тепер ж потрібно буде пройти повний курс covid-вакцинації. Таке рішення у МОЗ підготували, зважаючи на високий ризик повторного спалаху коронавірусу.

Вся Львівщина, крім Моршина, «почервоніла» з 30 жовтня. Роботу і відвідування різних закладів дозволили лише повністю вакцинованим або при наявності негативного тесту.

Водночас такі ж правила із 22 листопада ввели й на проїзд у приміському громадському транспорті. Втім чи діятимуть вони, коли Львівщина офіційно перейде у «жовту» зону, поки не відомо.

За словами керівника управління транспорту Львівської ОДА Степана Рудницького, зараз робити прогнози щодо правил перевезення у приміському транспорті є заскоро, оскільки все залежатиме від усіх змін, які введе уряд у «жовтій» зоні. Втім посадовець не виключає, що перехід Львівщини у «жовту» зону може не призвести до фактичних послаблень.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top