Центр Протидії Корупції написав про Ореста Саламаху. Кажуть, він “зашкварився”

Центр Протидії Корупції – відома в Україні громадська організація, яка займається моніторингом діяльності влади, зокрема, народних депутатів, опублікував на свої сторінці допис про депутата-мажоритарника Ореста Саламаху, який був обраний до Верховної Ради України по 121 окрузі (Дрогобиччина).

Автори допису зазначили, що попри власну нерухомість та значні прибутки народний депутат продовжує отримувати 20 000 грн на місяць з бюджету на оренду житла.

Про що ще написали у ЦПК?

“На фото – народний депутат від Слуги Народу Орест Саламаха. Минулого року “прославився” тим, що заснув прямо під час засідання Верховної Ради. І проспав близько години. Робота важка, самі розумієте. Але зараз не про це.Саламаха з дружиною мають будівельний бізнес. Судячи з усього, досить прибутковий. Бо родина зуміла придбати будинок в Іспанії на 148 квадратів за приблизно 160 тисяч євро. Багато майна і в Україні, в тому числі будинок на 400 квадратів біля Львова. А ще понад 200 тисяч доларів, понад 200 тисяч євро заощаджень і недешеві авто. Кілька місяців тому, приміром, Саламаха додав до свого автопарку Audi E-tron за 1,5 млн грн. Попри всі ці багатства, Саламаха не цурається брати по 20 000 грн на місяць з бюджету на оренду житла. А навіщо витрачатись, якщо платники податків є. Але тут є питання. Якого житла? Жодної нерухомості в столиці Саламаха не декларує. Не на вокзалі ж мешкає. Напишемо в НАЗК, нехай перевірять.Є питання і до голосувань “слуги”. Саламаха пропустив засідання, на яких ухвалювалась судова реформа. Певно, були важливіші справи. А навіщо щось міняти, правда?

Все чудово у нас з судовою системою. Зі свіжого. Саламаха голосував за виведення з-під Prozorro закупівель на 40 млрд грн на рік. Які приносять економію в розмірі близько 5 млрд на рік. На щастя, афера, за яку голосував Саламаха, не набрала потрібної кількості голосів.

Всі зашквари пана Саламахи, в тому числі голосування за Авакова, Венедіктову і зашкварну комісію з обрання голови антикорупційної прокуратури, тут: https://www.serpom.org.ua/deputies/salamaha-orest-igorovych/ Там же можете допомогти нам поширити цей допис якомога ширшому колу виборців.

А поки що покажемо цей допис мешканцям Дрогобича, Борислава, Трускавця, яких і представляє цей депутат. Хай роблять висновки”, – йдеться у дописі.

Центр Протидії Корупції – громадська організація, яка об’єднує експертів з юридичного, медійного та громадсько-політичного секторів, які коренем ключових проблем розвитку України вважають корупцію.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top