Пасажирам та водіям громадського транспорту загрожують серйозні стягнення

Величезні штрафи загрожують водіям і пасажирам маршруток Львівщини, якщо вони не матимуть при собі ковідних документів. Поліцейські можуть навіть зняти з рейсу такого кермувальника. Рейди будуть на всіх автостанціях

Сільські маршрутки, приміські автобуси, екскурсійні рейси та електрички. Всюди вимагатимуть ковідні документи.

Керівник управління транспорту Львівської ОДА Степан Рудницький в ефірі “Львівської хвилі” розповів, які документи необхідно мати:

«Довідка про підтвердження вакцинації однією дозою або про повну може бути паперова чи в додатку «Дія». Так само підійде довідка про те, що людина має негативний ПЛР або експрес-тест, який діє 72 години. А також довідка, що людина перехворіла».

Якщо люди спробують проїхатися без документів, ризикують заробити штраф і залишитися на зупинці. Поліцейські висаджуватимуть порушників. Якщо громадянин у громадському транспорті без маски – штраф від 170 до 255 гривень. Відповідальність також несуть люди, в яких відсутні згадані документи. І відповідальність складає 17 тисяч гривень.

Водії мають відмежуватися від пасажирів прозорою перегородкою. І бажано, щоб вони теж були вакциновані. Бо платитимуть штраф, якщо не матимуть при собі документу. Каже керівник обласної асоціації перевізників Іван Велійка:

«Вакцинація для водія є обов’язковою. Хоча вона є необов’язковою з точки зору приписів. На сьогодні вакцинованих водіїв є орієнтовно в межах 45% і ще 20% – водії, які перехворіли».

Попередньо, обмеження будуть діяти щонайменше до кінця листопада.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top