В області звернули увагу на поганий стан туалетів Стебницького ліцею №7. Перевірять усі школи Львівщини

Сьогодні, 17 листопада, під час засідання постійної комісії з питань освіти, науки та інновацій, депутати доручили департаменту освіти ЛОДА визначити потребу у фінансових ресурсах на облаштування санвузлів у закладах середньої освіти в області.

Члени комісії розглянули депутатське звернення заступника голови Львівської обласної ради Юрія Холода, в якому йдеться про відсутність комфортних умов, зокрема, у санвузлі Стебницького ліцею №7. Як зазначив Юрій Холод, міська рада Дрогобича сформувала кошторис на виконання ремонтних робіт, передбачила 200 тис. грн на співфінансування та подала пропозицію на обласний конкурс проєктів місцевих ініціатив. Однак цей проєкт не став переможцем.

 «Такий стан речей з санвузлами є кричущим у XXI столітті  та свідчить про зневагу до людської гідності. Ситуація провокує проблеми зі здоров’ям дітей, а також може стати причиною булінгу», – зазначив депутат.

У своєму зверненні він наголосив на важливості контролю за процесом видачі дозволів на початок навчального року і дотриманні усіх норм у закладах дошкільної й середньої освіти.

Юрій Холод також вважає за необхідне передбачити у заходах обласних програм співфінансування ремонтів шкільних санвузлів, відповідно до економічно обгрунтованих показників, що надані кожною громадою.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top