Тарасу Матвіїву посмертно присудили Премію Євромайдан SOS

Фото – ВАРТО

Волонтер, активіст та учасник бойових дій Тарас Матвіїв родом зі Жидачева став номінантом Премії Євромайдану SOS.

Про це пише ЛМН.

Премія не є матеріальною, вона має на меті підтримати волонтерський рух в Україні та показати суспільству його важливість.

Тарас Матвіїв загинув 10 липня 2020 року під час ворожого мінометного обстрілу поблизу с. Троїцького Попаснянського району на Луганщині. Під час обстрілу витягнув з горілого бліндажу двох побратимів, врятувавши їм життя. У той час, коли Тарас відніс їх у безпечне місце, а сам повертався на позицію, за два метри від нього впала ще одна міна, яка й забрала його життя.

Герой України (посмертно), професійний журналіст, активний учасник Революції Гідності, один з ініціаторів створення і координатор Пошукової ініціативи Майдану, волонтер та активіст, громадський діяч. Доброволець окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ». Згодом військовий офіцер Збройних сил України, лейтенант, командир взводу 24 ОМБр.

Активний учасник Революції гідності у складі 3-ї сотні Самооборони Майдану. Ініціатор та співкоординатор «Пошукової ініціативи Майдану» – організації, що розшукувала зниклих людей під час Революції гідності. Військовий волонтер, член ГО «Українська галицька асамблея», засновник ГО «Народний легіон», активіст руху «Стоп лісоцид»

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top