Дрогобичани пробіг Нью-йоркський марафон в підтримку України (ФОТО)

Нещодавно в Нью-Йорку відбувся один з наймасовіших марафонів у світі. Цього року у ньому взяли участь 25000 учасників. Серед учасників було чимало українців. Від Українського бігового клубу Нью-Йорка, у 50 марафоні Великого яблука цього року брало участь майже 70 українців.

Пробіг свій п’ятий марафон і дрогобичанин, який вже кілька років мешкає у США –  Андрій Кондеревич. Свій марафон Андрій пробіг в підтримку України та іншого Нью-йоркського марафону, теж у Нью-Йорку, але в українському селищі, розташованому в Донецькій області, всього за кілометр від лінії фронту.


“Мене надзвичайно вразила інформація про те, що в українському Нью-Йорку практично на лінії фронту відбувається такий символічний захід, яким має на меті показати усьому світу, що війна в Україні триває і там є люди, які готові боронити свою Батьківщину від ворожої агресії Росії. Я пробіг марафон у Нью-Йорку в підтримку України, її захисників та всіх бігунів, які взяли участь у проєкті «Марафон який ніхто не хоче бігти»”, – каже Андрій Кондеревич.

Андрій Кондаревич вже понад 10 років мешкає в США. Останні кілька років захопився бігом і з великим захопленням слідкує за тим, як у рідному Дрогобичі активно розвивається біговий рух і цей доступний вид спорту стає все більше популярним.

“У США, особливо у великих містах, багато людей займаються бігом. Біг тут дуже популярний, але хотілося щоби ще більше людей приєдналося до бігового руху. Бігом варто займатися: компактно і безплатно, підвищує настрій, працездатність. Радію, що цього року в Дрогобичі відбувся перший міський півмарафон. Сподіваюся, що у 2022 році люди з усієї України приїдуть у Дрогобич аби разом пробігти вулицями нашого міста”, – каже Андрій.

Нагадаємо, щ 23 травня у Дрогобичі відбувся Drohobych Half Marathon. До участі зареєструвалися понад чотириста учасників з усієї України.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top