Україна направила охороняти кордон з Білоруссю понад 8 тисяч військових та поліцейських

На кордон з Білоруссю додатково направили 8,5 тисячі поліцейських та військовослужбовців. Вони захищатимуть країну від нелегальних мігрантів.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Так, охороняти кордон вирушили 3 тисячі військовослужбовців Держприкордонслужби; 3,5 тисячі — Нацгвардії та 2 тисячі поліцейських. Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 вертольотів.

Розгорнути додаткові сили на кордоні вирішили через відповідне рішення Ради національної безпеки й оборони. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, такі заходи дозволять стримати нелегальних мігрантів, однак для комплексного розв’язання проблеми є тільки один вихід — будівництво надійного сучасного інтелектуального кордону.

«Український рубіж необлаштований, тому в найкоротші терміни Україна має звести “інтелектуальний кордон” з Росією та Білоруссю. Для фінансування цього проєкту знадобиться 17 мільярдів гривень. Ці кошти будуть виділені з бюджету», — сказав Монастирський.

Проблеми на кордоні

Низка країн ЄС страждає внаслідок потоків мігрантів через Білорусь. Олександр Лукашенко ще наприкінці травня 2021 року у відповідь на санкції ЄС заявив, що перестане стримувати рух мігрантів через свою країну до Литви. Але ситуація загострилася з початку липня.

Уряд Литви оголосив про запровадження режиму надзвичайної ситуації через різке зростання кількості нелегальних мігрантів. А пізніше литовська влада також оголосила про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю.

Згодом ситуація загострилася і в Польщі. На початку вересня польська влада вирішила запровадити у прикордонних регіонах надзвичайний стан. Проте наплив нелегальних мігрантів це не зупинило. 

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top