Не вакцинований – до магазину чи маршрутки зась! На Дрогобиччині посилюють карантин

Районна комісія ТЕБ і НС прийняла рішення посилити карантинні обмеження на території Дрогобицького району через із зростання кількості хворих на ковід, госпіталізацій та смертності.

З понеділка, 8 листопада, підприємствам, установам, організаціям, незалежно від форм власності та виду діяльності, окрім основних карантинних обмежень, передбачених постановою Кабміну № 1236, рекомендується встановити наступні додаткові обмеження: 

— Заборонити здійснення обслуговування відвідувачів у закладах торгівлі (магазини, ринки), незалежно від виду товарів та послуг, особами, які відмовляються або ухиляються від проведення профілактичних щеплень проти COVID-19 за виключенням осіб, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до переліку медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затвердженого наказом МОЗ від №16 вересня 2011 року №595.

— Не допускати у транспортні засоби, що здійснюють регулярні міські та приміські перевезення, пасажирів та водіїв, крім передбачених випадків.

— Заборонити здійснення обслуговування нещеплених відвідувачів посадовими особами місцевого самоврядування.

Обмеження не стосуються:

-неповнолітніх,

-осіб, які мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень,

-осіб, у яких наявний негативний результат тесту на COVID-19, проведений не більш як за 72 години,

осіб, які мають документ, що підтверджує отримання  вакцинації.

Для перевірки дотримання карантинних обмежень «червоної зони» будуть створені спеціальні мобільні групи з числа представників поліції та Держпродспоживслужби. В районі посилять контроль за дотримання карантинних заходів.

Стежте за новинами на Telegram-каналі: https://t.me/Vartonews

Share this post

scroll to top