У Києві мітинг проти COVID-вакцинації. Чого хотіли учасники акції? (ВІДЕО)

Сьогодні у Києві відбувся мітинг антивакцинаторів. Він розпочався о 11:00 годині біля стін Верховної Ради України. За різними підрахунками цей захід зібрав від кількох сотень до двох тисяч учасників.

Головним спікером та організатором акції є Остап Стахів, який позиціонує себе громадським активістом та правозахисником. Стахів відомий своїми неоднозначними, неправдивими заявами щодо поширення коронавірусу, хайпом на темах, які викликають інформаційний резонанс.

Проєкти Stopfake та VoxUkraine, які викривають фейки, не один раз викривали Стахіва у поширенні фейків, брехні та маніпуляцій про COVID-19.

У руках учасників акції були різноманітні плакати та транспаранти. Згрубша, учасники акції вимагають припинити вакцинацію населення, закликають людей відмовлятися від вакцинації, не носити захисні маски та відмовлятися від інших карантинних заходів. Вакцинацію вони називають «нацистським експериментом», «фашизмом», а сертифікати про вакцинацію — «ветеринарними довідками».

Фото ЗАБОРОНА

Переконані, що вакцинації це спосіб зменшення населення планети і за цим усім стоїть Біг Гейтс, олігархи та, ймовірно “тіньовий уряд”. 

Серед учасників акції більшість – російськомовні. Дехто заявив, що вийшов на мітинг проти “фашизму”, а одна з учасниць подякувала росіянам, які надіслали кошти в підтримку акції, акцентуючи на тому, що ми “один народу”, який “розділяли”.  

Журналісти видання “Українська Правда” поспілкувалися з учасниками акції у Києві. Детальніше у відео:

Мітинг прокоментував міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. Він підкреслив, що від початку вакцинальної кампанії на територію України загалом доставлено понад 26 мільйонів доз вакцин від COVID-19. Наразі в залишках нараховують близько 7,5 млн доз.

«Окремо зупинюсь на зібранні людей, яких ми бачимо сьогодні із закликами не вакцинуватись. Це, на мій погляд, насмішка над нашими медиками та над родинами, які втратили своїх рідних через ковід. Повірте, у реанімації цей антивакцинаторський дух швидко зникає, а підробні сертифікати там не працюють», — заявив голова МОЗ.

Також міністр закликав не вірити фейкам і не дослухатися некомпетентних порад у соцмережах, а користуватися лише перевіреною інформацією. 

Акція відбувається у день, коли в Україні рекордна кількість госпіталізованих – 5935 осіб. А кількість померлих є близькою до рекордного показника – 720 летальних випадків (25 жовтня було 734 померлих).

У Києві ж одразу два сумних максимуми – госпіталізованих (2024 людей) і померлих. (69 людей).

Загалом в Україні від початку пандемії померли від ковіду 73 тисячі людей (дані Університету Джонса Гопкінса), і деякі фахівці вважають, що реальна кількість смертей – іще вища.

В останній тиждень в країні фіксували в середньому понад 500 смертей за день.

Вакцинація, за даними науковців, дає високий рівень захисту від госпіталізації та смерті. Але, як показало нещодавнє дослідження, 43% українців не планують щепитися.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top