Для реконструкції стадіону “Галичина” Дрогобич отримає 20 млн з державного бюджету

Розпорядженням Кабміну від 28.10.2021 №1311-р, внесено зміни в розподіл у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію інфраструктурних проектів та розвиток об’єктів соціально-культурної сфери.

Львівщина отримає кошти з державного бюджету на реалізацію 11 об’єктів соціальної інфраструктури. Серед обраних об’єктів – стадіон “Галичина” у Дрогобичі.

Про це повідомили у Львівській ОДА.

Зокрема, 55 млн гривень коштів платників податків скерують шести територіальним громадам для реалізації наступних об’єктів:

  • Реконструкція стадіону «Галичина» на вул. Спортивній, 2 у м. Дрогобич Львівської області під спортивно-тренувальний молодіжний комплекс (Коригування) – 20 млн грн;
  • Реконструкція площі Ринок в м. Броди Львівської області (коригування) – 2 млн грн;
  • Реставраційно-ремонтні роботи памʼятки архітектури місцевого значення 1904р. (ох. № 2523-м) Народного дому на вул. Коперника, 6 в м. Самбір Львівської області – 5 млн грн;
  • Реконструкція головної каналізаційної насосної станції в с. Добряни Стрийського району Львівської області – 10 млн грн;
  • Капітальний ремонт дороги та вулиці Героїв Євромайдану та
    вулиці І. Франка в місті Ходорові Львівської області – 10 млн грн;
  • Капітальний ремонт дороги по вул. Промислова в с. Бердихів (від автотраси М10 Львів-Краковець до початку с. Бердихів) Яворівського району Львівської області – 7 млн грн.

Нагадаємо, що великий стадіон у Дрогобич називають стадіоном-привидом, “євроруїною”, нереалізованою амбіцією влади. Спортивне життя на однойменній вулиці вирувало, поки не вирішили провести реконструкцію стадіону до Євро 2012. Цю спортивну споруду не ввели в експлуатацію навіть через роки після чемпіонату.

Детальніше у відео:

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top