Медики львівських лікарень просять ввести локдаун

Через велику кількість пацієнтів з важким перебігом коронавірусу керівники міських лікарень звернулися до влади міста та області з проханням посилити карантин.

Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Медики лікарні швидкої медичної допомоги, 1-ї, 8-ї та 5-ї лікарень звернулись до міського голови Львова Андрія Садового, голови Львівської обласної державної адміністрації Максима Козицького та міських і регіональних комісій з питань ТЕБ і НС з проханням посилити карантинні обмеження. Свою позицію лікарі пояснюють тим, що стрімко зростає кількість пацієнтів, зокрема з важким перебігом хвороби, які потребують госпіталізації у медичні заклади.

Медичний директор з анестезіологічної роботи клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Іван Міськів заявив, що враховуючи темпи поширення коронавірусу вже за тиждень в лікарні не буде вільних ліжок для хворих.

«Маємо багато вкрай важких хворих, які потребують штучної вентиляції легень. Надзвичайно мала кількість вакцинованих пацієнтів. Якщо такі пацієнти і потрапляють в лікарню, то в них легкий перебіг і вони не потрапляють в реанімацію, і 90% із них – це ті, які вакциновані лише однією дозою. Враховуючи такі стрімкі темпи госпіталізацій, то буквально вже за тиждень нам не буде куди класти пацієнтів. Йдеться про реанімацію. Нам потрібно спрацювати на випередження. Є вже певний досвід – ми пережили попередні 2 хвилі. Тому прогнозуємо, що в термін до 10 днів лікарні будуть переповнені», – розповів Іван Міськів, медичний директор з анестезіологічної роботи клінічної лікарні швидкої медичної допомоги.

Водночас керівник 8-ї міської клінічної лікарні Львова Василь Трунквальтер звернувся до влади міста і області з закликом ввести локдаун, щоб перервати ланцюг захворювання на коронавірус. Він пояснив, що медики працюють по декілька діб поспіль і через стрімкі темпи поширення Covid, невдовзі лікарі не встигатимуть допомагати, ані хворим з коронавірусом, ані ургентним хворим.

«Персонал працює на виснаження, працюють по півтори-дві доби. Персонал також хворіє та втомлюється і дуже важко працює. Я хочу звернутись до міської та обласної комісій, аби ввели жорсткий режим для можливості перервати той ланцюг. Інакше ми через якийсь період зайдемо в таку ситуацію, коли не зможемо прийняти, ані ccovid-пацієнта, ані пацієнта з ургентною патологією. Розгорнувши надзвичайно велику кількість ліжок, ми все одно не впораємось, якщо динаміка буде наростати. Ми маємо перервати будь-які людські контакти між собою, має бути жорсткий локдаун», – зазначив Василь Трунквальтер,  керівник 8-ї міської клінічної лікарні Львова.

Нагадаємо, що Державна комісія ТЕБ і НС віднесла Львівську область у «червону» зону поширення коронавірусу. Нові обмеження почнуть діяти з 30 жовтня.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top