30 тисяч хворих та 7 тисяч госпіталізацій за добу: у KSE розповіли, яких показників очікувати до кінця року в Україні

У Київській школі економіки прогнозують, що в Україні можуть щодоби виявляти 30 тисяч хворих на COVID-19. Пікове навантаження на медичну систему очікується на початку листопада.

Про це в ефірі «Україна 24» повідомив керівник Центру економіки здоров’я Київської школи економіки Юрій Ганиченко.

Він розповів, що кількість виявлених випадків залежатиме від рівня тестувань. За словами Ганиченка, упродовж тижня очікуються нові максимальні показники захворюваності.

«Якщо говорити про те, чого очікувати до кінця 2021 року, то 30 тисяч виявлених випадків на добу — це абсолютно реалістичний сценарій для України. Пікове навантаження випадатиме на першу половину листопада», — сказав він.

За прогнозом Ганиченка, з цього тижня регіони активніше входитимуть до «червоної» зони, а це має стримувати рівень захворюваності.

Також він припустив, що в Україні за добу можуть госпіталізувати 7 тисяч людей.

«Зараз ми підходимо до 5 тисяч у будній. Якщо говорити, чи вистачить нинішніх ліжок з киснем, реанімаційних ліжок, то з таким навантаженням, до 7 тисяч госпіталізованих за добу, з додатковим виділенням ліжок хоча б до рівня, який був під час весняної хвилі, медична система в Україні повинна витримати», — зазначив Ганиченко.

Він також розповів, що до кінця 2021 року зросте й кількість смертей через коронавірус. «За різними сценаріями ми очікуємо до 92 тисяч померлих — це цифра з самого початку пандемії», — сказав експерт.

Наразі найбільшу кількість випадків та смертей в Україні зафіксували 21 жовтня — 23 785 хворих та 614 смертей. Станом на 25 жовтня від початку пандемії в нас виявили 2,7 мільйона випадків COVID-19. З них 64 202 людини померли від ускладнень захворювання, а 2,3 мільйона — одужали.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top