У Львові з 1 листопада у заклади харчування впускатимуть лише з COVID-сертифікатом

У Львові з 1 листопада у заклади громадського харчування впускатимуть лише з паспортом вакцинації проти коронавірусу або негативним ПЛР-тестом. Карантин посилили, бо ситуація із COVID-19 у місті не стабілізується.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий в етері «24 каналу».

 «Ми ухвалили внутрішнє рішення на Комісії з надзвичайних ситуацій, що з 1 листопада обов’язково треба буде показувати сертифікат вакцинації чи негативний ПЛР-тест, зокрема відвідувачам закладів громадського харчування», — наголосив Садовий.

Він каже, що відповідальність лежить насамперед на власниках закладів і підприємств. Зазначає, що наразі сертифікати вакцинації перевіряє поліція. Особлива увага — до персоналу, який обслуговує в закладах харчування.

«Ми говоримо із власниками, щоб вони відповідально ставились до бізнесу. Щоб бажання наживи не домінувало, коли мовиться про здоров’я і безпеку … На нас чекають складні часи наступні кілька тижнів», — заявляє мер Львова.

Станом на 20 жовтня на Львівщині зафіксували 943 нових хворих на COVID-19, одужали понад пів тисячі людей, ще 29 померли.

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова напередодні заявила про рекорд кількості пацієнтів у критичному стані — 50 людей.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top