У Польщі затримали вже 8 людей у справі про смертельне побиття українця. Половина з них ㅡ поліцейські

Окружна прокуратура у польському місті Щецин затримала 8 людей у справі про смерть 25-річного українця Дмитра Никифоренка. Місцевих правоохоронців підозрюють у смертельному побитті чоловіка.

Про це повідомила прокурорка Окружної прокуратури у Щецині Ева Обарек у коментарі «Укрінформу».

Усього у Польщі затримали 8 людей, четверо з яких на час події були поліцейськими. Поки що усіх їх затримали на 48 годин. Вже після проведення слідчих дій правоохоронці ухвалюватимуть подальші рішення щодо арешту або звільнення підозрюваних.

Прокурорка не повідомила ким є інші четверо затриманих, але за даними Gazeta Wyborcza, серед них є лікар та працівники центру, куди Никифоренка доставили після затримання. Двох з них нібито вже звільнили з роботи.

Окрім того, за рішенням коменданта поліції у Вроцлаві зі служби було звільнено третього з чотирьох поліцейських, які брали участь у затриманні та побитті українця.

Як писала раніше Gazeta Wyborcza, 30 липня 25-річний Дмитро Никифоренко родом із Вінниччини повертався додому в стані алкогольного сп’яніння. Водій автобуса, де їхав чоловік, висадив його та викликав рятувальників, а ті згодом — поліцію.

Поліцейські заявляли, що Никифоренко був агресивний і чинив спротив, хоча камери відеоспостереження цього не зафіксували. Натомість у санітарно-медичній частині поліції чоловіка били кийками та душили, проти нього застосовували перцевий газ.

Зрештою Никифоренко перестав подавати ознаки життя. Його намагалися реанімувати, але безрезультатно. Про смерть чоловіка стало відомо тільки на початку вересня після публікацій у польських ЗМІ. 

Загиблий 25-річний українець приїхав на заробітки до Польщі у 2020 році й працював на будівництві. У Польщі він познайомився з українкою із Полтави, з якою планував у вересні одружитися.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top