Львів може увійти в «червону» зону за поширенням COVID-19. У місті відкривають ще одну COVID-лікарню — Садовий

У Львові в останні дні зростає кількість хворих на коронавірусну хворобу й госпіталізованих через неї. Тому місто, цілком імовірно, може опинитися в «червоній» зоні епідбезпеки та запровадить жорсткі карантинні обмеження.

Про це 4 жовтня заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми “червоної” зони не уникнемо, ми вже в неї входимо. Гадаю, за декілька днів питання буде жорсткішим, бо є зростання захворюваності. За кількістю людей, які мають позитивний ПЛР-результат, динаміка негативна, також є велике завантаження в лікарнях», — каже Садовий.

Він також додав, що для приймання хворих на COVID-19 відкривають ще одну, вже шосту лікарню — №8. Раніше хворих приймали в лікарні швидкої медичної допомоги, Центрі легеневого здоров’я, госпіталі у Винниках, обласній інфекційній лікарні та «Охматдиті».

У Львові за 3 жовтня виявили 39 хворих на COVID-19, тоді як за 2 жовтня — 190, за 30 вересня — 288, а за 29 вересня — 351. Станом на ранок 4 жовтня у Львові 352 людей госпіталізували через COVID-19, водночас останні два дні нікого з лікарень не виписували.

Загалом із початку пандемії у Львові виявили понад 73 тисяч хворих на COVID-19, із яких 1950 померли, а понад 66 тисяч — одужали. У місті зробили майже 338 тисяч щеплень, зокрема понад 148 тисяч львів’ян повністю вакцинувалися.

Раніше головний санітарний лікар Ігор Кузін називав Львівську область серед тих, які ризикують увійти в «червону» зону.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top