Підсумки Трускавця: «Слуги» звільнятимуть Разумкова з 4 жовтня

Фракція «Слуга Народу», яка перебуває на виїзному засіданні у Трускавці, домовилася почати процедуру відставки голови Верховної Ради з понеділка 4 жовтня.

Про це 2 жовтня повідомила речниця фракції Юлія Палійчук.

Раніше вона підтвердила, що «слуги» зібрали 150 підписів, необхідних для ініціювання процесу відставки спікера парламенту. Після цього за відставку в Раді мають проголосувати 226 депутатів або більше.

Раніше Разумков казав, що у відставку йти не збирається, але зазначав, що за посаду триматися не буде. Зрештою, 30 вересня стало відомо, що у «Слузі Народу» вирішили розпочати збір підписів за відставку Разумкова.

Це сталося на тлі того, як в Офісі президента та фракції «Слуга Народу» неодноразово критикували очільника парламенту. Зокрема, голова податкового комітету Данило Гетманцев казав, що не зовсім розуміє позицію Разумкова щодо законопроєкту про олігархів.

А радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявляв, що Разумков відкрито гальмує ключові ініціативи президента. Така критика стосується насамперед законопроєкту про олігархів: дії голови Верховної Ради щодо цього документа «слуги» вважають недружніми.

Разумков надіслав цей проєкт закону до Венеційської комісії, хоча Арахамія просив цього не робити, а також вніс туди правку, яка суперечить позиції профільного комітету.

Відставку голови Ради коментував 2 жовтня і президент Володимир Зеленський, який прибув до Трускавця. Він заявив, що це «питання внутрішньофракційне», і звинуватимв Разумкова в тому, що він виносить його в публічну площину.

«Ми живемо в демократичній державі. Але якщо вони [погляди] інші, ніж у 73%, які віддали свої голоси саме за цю програму, то це нормально — отже, ти живеш своїм особистим життям», — сказав Зеленський.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top