Вбив, бо вбивця. Деталі жахливого вбивства у Дрогобичі

17 вересня 2021 року в Дрогобичі міськрайонний суд виніс вирок Тахіру Горняку, який у 24 лютого без жодної на то причини вбив раніше незнайомого йому дрогобичанина Василя К. 

Тахір Горняк отримав 12 років тюрми.

Інформація про цю подію у медіа отримала різне трактування, зокрема, було вказано, що вбивство Горняк вчини з ревнощів.  Проте це не є правдою і в межах судового процесу це було доведено. 

Убитий не був знайомим з Гірняком, жодних конфліктів між вбивцею та вбитим не було, про ревнощі теж мова не йде, і на місці вбитого міг бути будь-хто з дрогобичан.

“Це велика трагедія для нашої родини, бо з життя пішов наш брат, син, близький друг, який вів абсолютно спокійне життя, не шкодячи нікому, будучи стриманою та врівноваженою людиною. Ця трагедія перевернула все з ніг на голову і нам дуже важливо розуміти, що її трактування буде правильне. Василь Клисяк не був знайомим зі своїм убивце і про будь-які ревнощі й мови не може бути. На місці Василя міг бути будь-хто з тих хто зараз читає цю публікацію”,  – кажуть родичі загиблого.

З матеріалів вироку суду від 17 вересня 2021 року:

Суд, оцінивши та співставивши показання свідка обвинувачення ОСОБА_4 , дані, що містяться на відеозаписах та показання обвинуваченого ОСОБА_1 , приходить до переконання, що показання свідка ОСОБА_34 не суперечать даним відеозаписів. Показання обвинуваченого щодо того, що убивство ним було вчинено з мотивів помсти, оскільки за півмісяця – за місяць до цього він мав конфлікт з потерпілим ОСОБА_5 нічим не підтверджуються. Обвинувачений не міг пояснити з приводу чого був конфлікт та чи він готував помсту весь цей час. Крім того, показання обвинуваченого ОСОБА_1 про те, що вбивство ним було вчинено з мотивів ревнощів суд вважає недостовірними, оскільки приводом для ревнощів ОСОБА_1 назвав те, що ОСОБА_4 тягнула за руку ОСОБА_5 , проте таке спростовується даними записів камер відеоспостереження, де видно, що потерпілий ОСОБА_5 та свідок ОСОБА_4 йдуть на певній відстані один від одного. Інших підстав поведінки потерпілого ОСОБА_5 та свідка ОСОБА_4 обвинувачений не назвав. Свідок ОСОБА_4 заперечила факт інтимних стосунків з ОСОБА_1 та повідомила, що приводу для ревнощів не було, а так само, у ОСОБА_1 не було жодних конфліктів з ОСОБА_5 .

Детальніше з вироком суду можна ознайомитися за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/99695262

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта, Тахір Горняк не страждає психічною хворобою і усвідомлює свої дії. Чоловік є раніше судимим за грабіж.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів у складі Руслани Курус, Лілії Гарасимків та під головуванням Юрія Кучаковського визнали Тахіра Горняка винним у вбивстві та грабежі та засудили до 12 років тюрми. Вбивця має виплатити три млн грн матері та сестрі вбитого ним чоловіка.


Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top