МВС доправило живе серце донора 12-річній дівчинці. Гелікоптер подолав відстань із Вінниці до Києва за 50 хвилин

Поліцейський вертоліт 28 вересня допоміг перевезти серце 38-річного чоловіка для пересадження 12-річній дівчинці. Це наймолодша в Україні пацієнтка, якій трансплантували серце.

Про це повідомили міністр внутрішніх справ Денис Монастирський та лікар Борис Тодуров.

Донор серця помер у Вінниці від нещасного випадку. Його серце було потрібне для пересадження дівчинці в Києві. Операцію треба було здійснювати негайно, інакше 12-річна пацієнтка не вижила б.

«У межах спільного з МОЗ проєкту аеромедичної евакуації сьогодні [28 вересня] поліцейським вертольотом Airbus Helicopters Н-145 із Вінниці донорське серце лише за 50 хвилин доправили до Києва», — сказав глава МВС.

Як розповів Тодуров, 12-річна дівчинка — наймолодша в Україні пацієнтка, якій пересаджували серце. Основна складність полягала в тому, що серце донора було від дорослого чоловіка, а реципієнтом була маленька дівчинка, зазначив лікар.

Зрештою операція в Інституті серця минула успішно. Тодуров говорить, що в лікарів ще була додаткова година на хірургічне втручання, а отже, доправляти донорські органи можна і з більшої відстані.

Денис Монастирський додав, що нирки й печінку того ж 38-річного донора відвезли до інших лікарень Києва. Нирки мали пересадити двом дівчатам 12 й 17 років, а печінку — іншій 17-річній дівчинці, яка приблизно місяць перебуває в реанімації.

Share this post

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

scroll to top